bioLOGIETCCL

Extra Informatie

1. Samenvatting van dit thema 

2. Practicum voeding (6 lessen) 
3. Het maken van chocolademelk
4. Het maken van groentesoep 
          5. Het maken van Italiaanse spaghetti 
          6. Het maken van pannekoek 
          7. Het maken van pepernoten  
          8. Het maken van pieperkoekjes 
          9. Het maken van roerei op toast
         10. Het maken van scones

11. Pizza bakken in de klas: 2B 


12. Practicum instructie
13. Theorieles (Bron: VRG)
 






14. Kaasmaken
15. Yoghurt maken

16. 
Werkblad "Weet wat je eet"


 
17. Verteringsquiz. Schooltv


Oefenstof
 
1. Functie van voedingsstoffen

             Deze links openen met Internet explorer
 2. Het spijsverteringskanaal
 3. Gebit van de mens
 4. 
Bouw van moleculen
           6. 
De bouw van een tand

           7. Onderdelen tand 2
           8. Onderdelen tand 3

9. Het spijsverteringsstelsel


              



10. Voeding en vertering 
11. Oefenen begrippen Voeding en vertering
           12. Gezond eten   
           13. Gezonde voeding: schijf van 5
           14. Verteringssappen  
           15. Verteringsstelsel
           16. Verteringsstelsel 2  
           17. Organen en tors
           18. Onderdelen tand 1
           19. Mond en keelholte
           20. Voeding en vertering (Bron: Biodoen)
           21. Begrippen vertering VMBO
 Downloads

1. Download hier de samenvatting
2. Download hier de webquest vertering




3. Printbare puzzel voeding en vertering
4.
 Puzzel voeding en vertering


5. Video Supersize me

 

Multimedia 

1. Bio-Bits: mens en lichaam (14.15 min)





2. De spijsvertering
3. Van mond tot einddarm
4. De lever en de gal
5. De spijsverteringsorganen
6. Een operatie aan de lever
7. De lever  
8. De dikke darm
9. 
De dunne darm 
10. Wat is voedselvergiftiging? 
11. Maagsap
12. Hoe verteert een koe zijn voedsel?
13. De weg van alkohol 
14. De nieren
15. Nierziekten   
16. Het ontbijt 
17. Waarom is zonlicht goed voor je? 
18. Verslikken. Wat moet je dan doen? 
19. De functie van tanden en kiezen 
20. Wat is diabetes? 
21. Spijsvertering (Bron: NPO) 
22. Thema Mens en Natuur Voedsel 
23. Gebit 
24. Hoe blijf je op het juiste gewicht?
25. Verschil vegetarisch en veganist 





26. Er was eens ... Het leven - De nieren 
27. Er was eens ... Het leven - De lever 
28. Er was eens ... De maag
29. Er was eens ... De twaalfvingerige darm   
30. Er was eens ... De dikke darm 

31. Wat zijn calorieën?
32. Wat zijn vitamines?
33. Hoe onstaat een steek in de zij?
         34. Wat is een hongerklop?
         35. Wat is voedselvergiftiging?
         36. Hoelang kun je zonder eten?

37. Weet wat je eet? (voedingscentrum)

38. Gezond eten met de schijf van vijf  

        39. Veganisme

40. De schijf van vijf


41. Peristaltische beweging


Deze links openen met Internet explorer 
42. Soorten kiezen
43. Gebit planteneter
44. Gebit vleeseter