bioLOGIETCCL

Extra Informatie

1. Samenvatting van dit thema 

2. Practicum voeding (6 lessen) 
3. Het maken van chocolademelk
4. Het maken van groentesoep 
          5. Het maken van Italiaanse spaghetti 
          6. Het maken van pannekoek 
          7. Het maken van pepernoten  
          8. Het maken van pieperkoekjes 
          9. Het maken van roerei op toast
         10. Het maken van scones

11. Pizza bakken in de klas: 2B 


12. Practicum instructie
13. Theorieles (Bron: VRG)
 






14. Kaasmaken
15. Yoghurt maken

16. 
Werkblad "Weet wat je eet"



Oefenstof

1. Voedingsstoffen
2. Functie van voedingsstoffen

 3. Het spijsverteringskanaal
 4. Gebit van de mens


5. Het spijsverteringsstelsel
6. De bouw van een tand
7. Het spijsverteringsstelsel 2
          8. Voeding en vertering (Bron: WTFlash)
              
 9. Conserveren van voedsel        
10. Voedingsstoffen en voedingsmiddelen 
           11. Spijsvertering
           12. De functie van verteringsorganen
           13. Oefentoets verteringsstelsel



14. Voeding en vertering 
15. Oefenen begrippen Voeding en vertering
              16. Gezond eten   
              17. Gezonde voeding: schijf van 5
              18. Verteringssappen  
              19. Verteringsstelsel
              20. Verteringsstelsel 2  
              21. Organen en torso
              22. Onderdelen tand 1
                   Onderdelen tand 2
                   Onderdelen tand 3
              23. Mond en keelholte
              24. Voeding en vertering (Bron: Biodoen)
              25. Begrippen vertering VMBO 
         
26. Bouw van moleculen
 Downloads

1. Download hier de samenvatting
2. Download hier de webquest vertering


3. Studiewijzer



4. Printbare puzzel voeding en vertering
 



Links
1. De schijf van vijf
2. De schijf van vijf 2 
3. Bepaal je BMI  

4. Soorten kiezen
5. Gebit planteneter
6. Gebit vleeseter

7. Peristaltische beweging


Multimedia 

1. Bio-Bits: mens en lichaam (14.15 min)





 2. De spijsvertering
3. Van mond tot einddarm
4. De lever en de gal
5. De spijsverteringsorganen
6. Een operatie aan de lever
7. De lever  
8. De dikke darm
9. 
De dunne darm 
10. Wat is voedselvergiftiging? 
11. Maagsap
12. Hoe verteert een koe zijn voedsel?
13. De weg van alkohol 
14. De nieren
15. Nierziekten   
16. Het ontbijt 
17. Waarom is zonlicht goed voor je? 
18. Verslikken. Wat moet je dan doen? 
19. De functie van tanden en kiezen 
20. Wat is diabetes? 
21. Spijsvertering (Bron: NPO) 
22. Thema Mens en Natuur Voedsel 
23. Gebit 





24. Er was eens ... Het leven - De nieren 
25. Er was eens ... Het leven - De lever 
26. Er was eens ... De maag
27. Er was eens ... De twaalfvingerige darm   
28. Er was eens ... De dikke darm 

29. Wat zijn calorie├źn?
30. Wat zijn vitamines?
31. Hoe onstaat een steek in de zij?
          32. Wat is een hongerklop?
          33. Wat is voedselvergiftiging?
          34. Hoelang kun je zonder eten?

35. Weet wat je eet? (voedingscentrum)